Det korte svar: JA! Hvis du vil have fuld smagsvaluta for pengene, er det altafgørende, at dine vine serveres og opbevares ved korrekt temperatur. Temperaturen skal være lige i skabet, hvad enten det er rosé-, mousserende, rød- eller hvidvin. Det er på den måde, du får optimal nydelse af druerne.
Rødvinen er den type vin, der optimalt skal opbevares under de varmeste forhold. Dit vinkøleskab eller vinkælder bør derfor indstilles på 12-14 grader, da disse temperaturer udvikler rødvinen bedst. En rosé- og hvidvin bør nydes afkølet, og vi anbefaler, at du opbevarer disse ved 10-12 grader, da de herved holder sig friske i smagen. Mousserende vine er dem, der bør opbevares køligst, gerne omkring 8 grader.
Den perfekte opbevaringstemperatur afhænger altså af vintype. Ligesom de fleste vinkøleskabe har vinkældrene fra Vinorage regulerbare hylder (zoner), så du kan indstille de enkelte hylder med forskellige temperaturer efter de enkelte vines behov.
Hvis du ikke har mulighed for at opbevare dine vine i forskellige zonetemperaturer, anbefaler vi, at du opbevarer dem mellem 10 og 14 grader. Har du et 1-rums zoneskab anbefaler vi, at du placerer rødvin øverst, hvidvin i midten og mousserende vine nederst, hvor der er køligst.