Om Vinorage

Historien bag vores vinkældre
I 2015 købte Rasmus Glindvad Kristensen sine forældres gamle villa fra 1980'erne sammen med sin kæreste, Charlotte. Tiden havde sat sit præg på huset, så de påbegyndte en omfattende renovering. Rasmus drømte om at integrere et vinkøleskab i køkkenet, men Charlotte mente, der ikke var plads. Efter renoveringen fortsatte Rasmus med at drømme om sit vinkøleskab og begyndte at eksperimentere med ideen om et vinrum. Han indså dog, at det kunne betyde at ofre et af de planlagte børneværelser, hvilket nok ikke ville være populært.
Inspireret af gamle krybekældre
På dette tidspunkt arbejdede begge brødre som klejnsmede med speciale i rustfrit stål, og i deres fritid begyndte de sammen at tegne, skære, bukke og svejse deres første vinkælder. Inspirationen kom fra historier fortalt af deres bedsteforældre om, hvordan man i gamle dage anvendte jordens naturlige temperatur til at køle mad og drikkevarer i krybekældre. Den første vinkælder blev produceret i den gamle svinestald på Renés nedlagte landbrug i Tranum.
Charlotte blev overbevist om ideen, og hjemme i huset skar de et hul i det nye stuegulv for at installere den første "Vinorage" vinkælder.
Begyndelsen på et iværksættereventyr
Rasmus og Rene oprettede derefter en simpel hjemmeside. Selvom det ikke var en del af deres smedeuddannelse at designe hjemmesider, lykkedes det dem at få den op at køre.Sammen med Renes kone, Nete, som er kreativ og god til at fotografere, skabte de også en Facebook-side.
Det tog kun 14 dage, før den første kunde ringede og bestilte en vinkælder. Dette blev deres første salg, og som ringe i vandet begyndte flere og flere at efterspørge deres vinkældre.

Vækst Jammerbugt
Rasmus og Rene blev anbefalet at kontakte Jammerbugt kommunes iværksætternetværk, hvor de fik værdifuld rådgivning og mentorforløb inden for strategi og marketing. Flemming Jensen fra Vækst Jammerbugt fik koblet brødrene sammen med Bjarne Lyngsø, der i dag er bestyrelsesformand for Vinorage. Bjarne og Flemming har været med fra starten og til den succes, som firmaet er i dag. Senere blev Jens Nielsen, en succesfuld erhvervsmand med stor erfaring fra bl.a. TL Byg, tilkoblet bestyrelsen.
I 2018 blev de belønnet med en iværksætterpris fra Jammerbugt Kommune, og i 2020 blev Vinorage indstillet til "Entrepreneur of the Year" af Ernst & Young.
I slutningen af 2022 udvidede brødrene deres aktiviteter fra smedeværkstedet i den gamle grisestald til et større og mere moderne værksted i Brovst, hvor firmaet kan vokse de kommende år.
For året 2023 modtog Vinorage Børsen Gazellepris for deres imponerende vækst. Gazelleprisen gives til de hurtigst voksende virksomheder i landet og markerer det seneste kapitel i Vinorages iværksættereventyr.